Jenta som ville leve

På grunn av mye regn dagene før, var bakken glatt og sølete den skjebnesvangre dagen. 3 år gamle Reyna leker på gårdsplassen hvor hennes far jobber med å tørke kokoskjøtt på en Copra (vedfyrt ovn i et hull i bakken). I det hun løper bort til sin far sklir hun og faller ned i copraen. Far reagerer lynraskt og får dratt henne opp etter håret, men den lille kroppen er allerede 70% forbrent. Hun blir tullet inn i våte håndklær og fraktet mange timer i båt til fastland og nærmeste sykehus. De har ingen kompetanse på brannskader og smører henne med en salve før de bandasjerer.

“Far reagerer lynraskt og får dratt henne opp etter håret, men den lille kroppen er allerede 70% forbrent.”

2 døgn senere får Young Future telefon fra en lege på sykehuset i Cebu. Hun hadde hørt om ei jente som var blitt kritisk skadd i en ulykke og som svevde mellom liv og død! Legen dro på eget initiativ til det lokale sykehuset for å sjekke tilstanden til jenta og når hun ankom avdelingen hvor Reyna lå, kjente hun at det luktet betennelse helt ut i gangen. Bandasjene hadde begynt å gro fast i huden og Reyna var avhengig av øyeblikkelig profesjonell hjelp for å ha en sjanse til å leve. Reyna’s foreldre hadde ingen mulighet for å gi sin datter den hjelpen hun behøvde, så når legen igjen kontakter oss, får vi et direkte og brutalt spørsmål: Vil dere redde denne jenta? Hun vil dø om hun ikke får kyndig behandling NÅ!! Young Future visste at dette ville bli kostbart, men det ble et JA! Reyna ble fraktet til et sykehus hvor de kunne håndtere brannskader og der fikk hun heldigvis den hjelpen hun trengte.

Fra denne dagen ble Reyna vår egen lille solstråle. Legene sa at hun antageligvis aldri ville klare å gå igjen og at vi måtte belage oss på at hun ble lenket til rullestol. Reyna ville noe helt annet, så ca. 2 år etter ulykken og timesvis med trening, gikk hun selv uten hjelp.

I dag lever hun et normalt liv sammen med de andre barna i barnehjemmet og er med på nesten alt av aktiviteter. Hun er ei smart og skoleflink jente med en vilje av stål og et humør som mange misunner henne. Hun utstråler glede og har mange drømmer for fremtiden, drømmer som vi i Young Future ønsker å oppfylle for vårt lille mirakel!